torstai 19. tammikuuta 2012

Opinlakeusmessut 2012

Huom! Kuvat on kyllä kuvattu miun kameralla, mutta itse en ole ottanut yhtäkään seuraavaksi nähtävistä kuvista.
 Opinlakeusmessut 2012 on nyt sitten takana päin ja oli kyllä mahtava päivä! Messuilla tapaa aina paljon ihmisiä ja tutustuu uusiin ihmisiin. Itse tosin törmäsin siellä pariin tuttuuni, joiden viimenäkemisestä on piiiitkä aika ja tapasin myös erään toisen Sedun edustajan, jonka kanssa on tultu tutuiksi juurikin messuilla riehuessa.
 Houkuttimena oli näytillä tekemiämme töitä. Kuvassa ei yhtäkään miun työtä. Esillä oli mm. satukirja, graafinen ohjeisto, pakkauksia, avaimenperiä, 100-vuotis mitali, kalentereita, kortteja jne. Kaikille kiinnostuneille annettiin tietysti kotiinvietäväksi lappu, jossa oli tarkempaa tietoa koulutuksesta. Ihan parasta olisi ollut se, että me esittelijät olisimme saaneet tietokoneet ja piirtopöydät, joilla oikeasti tehdä niitä alan hommia samalla kun esittelee koulutusta. Esim. kampaajat tekivät kampauksia ja kokit kokkasivat. Me vain seisoimme tekemättä mitään, esittelimme jo aikaisemmin tehtyjä töitä ja tyrkytimme lappuja. Pitäisi saada tehdä työnäytöksiä! Se lisäisi kiinnostusta.

Messuilla kierrellessä näkee kaikenlaista. Näillä messuilla samassa rysässä jurvan kanssa oli myös, kurikan ja ilmajoen sedun pisteet. Ahdasta oli ja "kojut" oli muutenkin huonosti suunniteltu.
 Kurikkalaisilla oli mukanaan kokko, jonka tarkoituksena oli edustaa elektroniikka-asentajia. Huomatkaa savu :D Tuo savuutti ja hehkui meidän selkien takana koko päivän.
 Aivan vieressämme (oikeasti vieressä, jos huiteli käsillä randomisti niin saattoi huitaista kampaajaa nassuun) oli seinäjoen pisteeltä parturi-kampaajia, jotka tekivät kampauksia kaikille halukkaille. Itse tietty otin kaiken ilon irti siitä. Ei tosin ollut kovin kivaa seistä koko päivää semmoisessa lakkapilvessä.
 Meidän jaloissamme taas pyöri koko ajan ilmajokelaisten tuolit. Tämä tuoli juttu oli oikeasti hyvä idea ja ilmajokelaisilla on ollut näitä tuoleja mukana aikaisemmillakin messuilla. Mustaksi maalattuja tuoleja, joihin messuilla vierailevat saavat kirjoittaa nimmarinsa ja piirrellä. Tuommoisia tuoleja olisi kiva saada itsellekin. Saisi kaverit aina luvan kanssa piirrellä tuoleihin :D
Nyt ei ole kyllä mitään aavistusta, että mitä koulua tuo pieni karvapallo edusti, mutta ai että kun se oli suloonen x__x  Ja hoi! Huomatkaa hienosti jesarilla pelastetut reinot!

Päivä oli aivan mahtava, vaikka aamulla olikin herätys jo 5.30, että ehti valmistautua ja koululla piti olla 6.30, jolloin sitten lähdettiin jurvasta kohti seinäjokea, jossa messut olivat. Oli ja on edelleen kauhea väsy ja  jalat, hartiat ja selkä huutavaa hoosiannaa koko päivän seisoskelun jäljiltä. Näin paljon tuttuja ja oli kivaa :)

2 kommenttia:

  1. voisin tähän heittää että seinäjoelta parturit ei ilmajoelta (8 ja että lähetä mulle kuvia beibs!

    VastaaPoista
  2. ai seinäjoelta :DD no voihan paska täytyy korjata tuo. Tai mitäs jos en lähettäiskänä vaan laitan sulle tikulle kaikki kuvat kun ollaan taas molemmat jurvassa:D paljo nomeempaa ja helpompaa tehä niin kun noita kuvia on ihan simona!

    VastaaPoista