keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Olipa kerran pari tylsää paitaa TADAA

Mun pitää varmaan keksiä uusia aiheita, mutta jauhetaas nyt vielä ainakin tää yks postaus siitä yrityshommasta :D Nyt nimittäin aion vähän esitellä tätä työprosessia, että kuinkas se printtipaita oikeen syntyykään.

Ihan ensimmäisenä pitää tietysti tehdä se kuva, jonka tahtoo painaa ja siihen on tehtävä leikkaus viivat sun muut mukavat, että se päästään tulostamaan ja leikkaamana, mutta tämän vaiheen jätän tähän enkä jauha siitä enempää vaan hypätään suoraan siihen tulostus vaiheeseen.


 Tässä ompi siis tulossa parit kuvat paitoja varten. Aivan ensimmäisenä tua kone tulostaa kuvat ja sen jälkeen se leikkaa ne oikeanmuotoisiksi. Tässä tapauksessa kuviin on tehty tähden muotoinen leikkausviiva, jota pitkin  kone sen sitten leikkaakin.Kuva tulostuu tuommoiselle lämpö siirto materiaalille.  Eikös muuten söpö ja tosi pieni, hiljainen myös tämä meidän tulostin.. Tämmönenhän mahtuis vaikka joka kotiin sinne työhuoneeseen! Tai sitten puhuin juuri paskaa..
Tulostamisen jälkeen tuosta tulosteesta pitää  nylkeä irti ylimääräiset osat, että saadaan helposti se itse kuva irti. Tässä kuvassa tosin ollaan irrottamassa tekstiä ja jotta kaikki kirjaimet olisi täysin oikeilla kohdilla, siirretään teksti kalvosta paidalle siirtoteipillä ja tässä kuvassa yritänkin saada tuota tekstiä tarttumaan siirtoteippiin. Ei mitään lemppari puuhaa ole kyllä kun ei nuo tekstit haluaasi tarttua teippiin :D

 Sen jälkeen kun on kuva saatu irti ja aseteltua oikein paidan päälle laitetaan paita tuommoiseen koneeseen (jolle en nyt kyllä kiusallanikaan muista nimeä) ja kone painetaan kiinni niin että paita jää kahden litteän (nyt tulee upeeta selitystä) osan väliin. Toinen näistä osista (yläpuoli) on 160 astetta kuuma, jotta kuva varmasti jäisi paitaan kiinni. Kuvaa tarvitsee painaa paitaan vain 20 s ajan ja se on siinä.

Tekstistä irroitetaan vielä siirtoteippi, jolla kirjaimet tuohon paitaan siirrettiin ja TADAAAA!
 Meillä on valmis paita! Oletin tämän prosessin olevan paljon vaikeampi ennenkuin pääsin itse kokeilemaan, muttei tämä nyt niin vaikeaa olekaan. :3 Kivaa. Selitys saattaa olla ihan miten sattuu, koska oon tosi väsynyt ja mulla on niin miljoona asiaa jota pitäs tehdä ja suunnitella ja ajatella, että oon tavallista enemmän sekasin. :D Parit ammattiosaamisen  näytötkin sovittiin tänään ja niitä pitäisi alkaa valmistella. Että näin tällä kertaa.. ens kerraksi mää keksin paremman aiheen. Öri!2 kommenttia:

  1. hei kiva laite ! unfg miten osaan tulla ikinä koululle takas ku tuola kuvaseppäläs on niin helpot laitteet XDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No noi uudet mitä tässä oli käytetty oli kans helppoja. Mäki luulin että noi ois kauheen vaikeita, mut ei se sitten ollukaan :D

      Poista