keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Moniko muistaa vielä tekemäni Before I Die - postauksen?  Yksi postauksessa mainituista asioista oli käydä Amsterdamissa ja huhtikuun alussa pääsin käymään tuossa kaupungissa perheeni ja mummani ja paappani kanssa.


Lähtö pelotti, sillä en koskaan aikaisemmin ole ollut lentokoneessa ja pelkään korkeita paikkoja. Koneen lähtiessä iski pieni paniikki, joka kuitenkin meni ohi kun kone saavutti tavoite korkeutensa ja lenti tasaisesti kohti määränpäätä.

Amsterdam on upea kaupunki vanhoine rakennuksineen ja nähtävyyksineen. Kamera kannattaa ehdottomasti olla mukana. Erityisen kateellinen Amsterdamilaisille olin siitä, että siellä alkoivat puut jo vihertää, ruoho oli vihreää ja kukkia jne kasveja oli joka paikassa. Oi ihanuutta!

Amsterdamssa on noin puoli miljoonaa polkupyörää ja niitä löytyy aivan joka paikasta. Pyöräilijöitä on niin paljon, että heille on tehty omat kaistat autokaistojen sekaan. Liikenne siellä on muutenkin aika hullua.

Vahakabinetissa kannattaa ehdottomasti käydä bongailemassa tuttuja hahmoja. Välillä iski paskahalvaus kun nuket näyttivät niin aidoilta. Kuvissa eivät tietenkään näytä yhtä aidoilta kuin livenä näyttivät. Tässä tehtiin tuttavuutta paavin kanssa. Ei tultu kovin hyvin juttuun..

Kukkatori on myös käymisen arvoinen paikka jos sattuu rehuista pitämään. Itselle mukaan tarttui auringonkkan- ja neliapilan siemeniä. Katsotaan saanko ne kasvamaan :3 Mieli olisi tehnyt ottaa mukaan myös mustan ruusun siemeniä ja lihansyöjäkasvin!! X_X Vaikka toki niitä löytää suomestakin.


Hard Rock Cafe oli myös pakollinen käyntipaikka. Ruoka oli hyvää ja paikka oli muutenkin upea. Ei ehkä joka perheen ruokapaikka.


Anne Frankin talo oli paikka, jossa ehdottomasti halusin käydä ja pääsinkin käymään. Oli mielenkiintoista päästä käymään paikassa, jossa Frankien perhe piilotteli natseilta ja josta heidät myös löydettiinkin. Anne Frankin talo on vain niin suosittu paikka, että liput kannattaa ostaa jo etukäteen netin kautta ellei sitten halua jonottaa pihalla montaa tuntia. Meillä oli onneksi liput valmiina ja pääsimme omasta ovesta sisälle jonottamatta. 8))

Tämän reissun aikana kerkesin myös vanheta ja saavuttaa täysi-ikäisyyden. Vanhuksena pääsin siis palaamaan kotiin ja kun reissussa ei erityisemmin juhlistettu vanhenemista niin kotona juhlittiin senkin edestä.

Palkuumatkalal helsingin yllä. Näky oli masentava, sillä mie vihaan lunta ja talvea. Alkutalvesta se on kivaa, mutta ei enää. Amsterdamissa ei ollut lunta yhtään missään, joten senkin vuoksi tämä näky ei ollut mieluisa.

Reissu oli kaikinpuolin aivan mahtava ja suosittelen kyllä kaikille, jotka eivät säikähdä vastaan käveleviä höpöheinän polttelijoita. Upea ja mielenkiintoinen kaupunki! KÄYKÄÄ!!Btw tämän postauksen tekeminen onnistui vasta kolmannella kerralla.. melekeen heitin koneella vesilintua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti