tiistai 23. heinäkuuta 2013

Jos aiotte hankkia päänsärkyä, hankkikaa myös lääkettä

Reissussa rähjääntynyt blogaaja tässä, hei vain! Nyt olisi taas piiitkä postaus. Paljon kuvia ja enempi vähempi asiaa. Viimeiseen 7:ään päivään on mahtunut todella paljon tapahtumaa.

 Koko viime viikko meni reissatessa ja olokin on sen mukainen. Väsyttää! Reissaaminen alkoi visiitillä Kajaanissa, armeijan kotiväenpäivillä vieraillessa. Matka täältä kajaaniin vain oli hirvittävän pitkä, 5 tuntia autossa istumista. Tuntui aika loputtomalta. Sieltä matka jatkuikin lähtöruudun kautta kohti Tamperetta. Matka bussilla tampereelle tuntui todella lyhyeltä Kajaanin reissun jälkeen.


Tampereella odottikin sitten loppu perhe, jonka kanssa seikkailtiin pitkin ja poikin tamperetta ihmettelemässä kaikenmaailman juttuja. Kuten vaikka terrakotta sotilaita! Oli muuten aika helvetin pelottavia tyyppejä ja sempä takia en tajunnut napata niistä kuvaakaan :D Keskityin lähinnä kuvailemaan hevos-aiheisia patsaita.


Itse sotilaat olivat ihan oikeasti ihmisen kokoisia ja tosi pelottavan näköisiä ja niitä sotilaita on olemassa aivan tajuton määrä.


Näillä keisarin saviponeilla oli päheet viiksi kampaukset!


Vapriikissa on muitakin museoita ja kaikkiin pääsee yhdellä lipulla. Tämä käytettiin siis hyödyksi ja käytiin katsomassa myös luonnontieteellistä museota. Tuo museon logo on vähintäänkin nero. Se on lehti, joka kuitenkin näyttää joltain tirpalta.


Käytiin myös lelumuseossa! Nämä wanhat muumit on myös jotenkin tosi pelottavia. Näistä voisi nähdä jo painajaisiakin HRRR! Ja mikäli näitä pehmomuumi hahmoja olisi uskominen niin hattivatit näkyy olevan hyvin hyvin pörröisiä.


Oi, My little pony :3 Olen itseasiassa viimeaikoina katsonut youtubesta hyvinkin paljon näitä suomenkielisiä Pikku poneja ja saatoinkin aiheuttaa muissa museon vierailijoissa hilpeyttä kun poni vitriinin kohdalla hihkaisin "mä oon just pari päivää sitten kattonu ton poni leffan!" Vitriinin taustalla pyöri Varjovarkaat-leffa :D


Aika nopeasti käytiin läpi myös innovaatio museo. Tämä vanha mainos aiheutti paljonkin hilpeyttä. "Se parantaa vaivattomasti ja tehokkaasti niin "hankittua" päänsärkyä kuin muutakin."

Todellakin voin kaikille tampereen suunnilla vieraileville suositella käyntiä Vapriikissa ja sen monissa mielenkiintoisissa museoissa.

Reissusta ei palattu aivan tyhjin käsin vaan tavataa oli niin paljon, ettei laukkukaan enää meinannut mahtua kiinni. En esittele kaikki ostoksia, koska en koe sitä tarpeelliseksi. Esim. Ikean saalis jääköön esittelemättä, sillä tästä tulee varmasti omaa postaustaan myöhemmin. Muutama muukin pikku juttu jääköön pois, onhan tässä tavaraa muutenkin :D


Pitkästä aikaa tuli hankittua levyjä kun pyörähdettiin paikallisessa Levykauppa X:ässä. Bodomin uusin oli pakollinen hankinta, sen perusteella mitä olin levystä kuullut. Edellinen levyhän oli suoraan sanottuna suuri pettymys. Hyllystä löytyy jokainen Bodomin albumi. Möys Opethia ja Korpiklaania tarttui matkaan. Korpiklaani ei petä koskaan ja Opeth vain on loistava.


Viiksiä! Pidin viiksi jutuista jo kauan ennen kuin ne olivat muotia. Nyt niitä tursuaa ihan joka puolelta ja ehkä jopa vähän liiankin kanssa. Näitäkään en ostanyt itse, vaan porukat yllättivät "Kato, viiksiä!" Klemmareita, muistilappuja ja kaulakoru :D Nämä kaikki Tigeristä. Oi Tiger, tuo kaikkien krääsä kauppojen äiti! Täynnä kaikkea ei niin tarpeellista ja seassa vähän oikeasti tarpeellista.Halpoja kirjakauppojakin tuntui löytyvän joka puolelta, joten nappasin vähän kesälukemista. Juha Vuorinen on kirjailija, jonka tekeleitä jaksaa lukea aina. Avokkini ei harrasta lukemista, mutta Vuorisen tuotanto uppoaa häneenkin ja oikeastaan häntä varten on hankittuna Juoppiksia ja tuo Kristian. Viiviin ja Wagneriin taas on mahdotonta kyllästyä ja muumit nyt vain on niin muumeja :3 Saatan olla mielenkiintoinen näky lastenosastolla kun etsin noita muumikirjoja.


En ole nainen, joka onnesta soikeana marssiin kenkäosastolle ja ostaa parit kengät. Itseasiassa ostan kenkiä hyvin harvoin. Tällä reissulla oli kuitenkin pakko. Tein virhearvion kun ajattelin, että pystyisin kävellä koko päivän kaupungilla ohut pohjaiset balleriinat jalassa. No enpä pystynytkään, vaan jalat alkoi huutaa hoosiannaa ja käveleminen oli yhtä tuskaa. Päätin ostaa itselleni jotkut halvat tennarit, että pystyisin kävellä loppupäivän ja mukaani lähti Sokokselta  glitteri tennarit 83  Näitähän olisi ollut myös ihan perus mustana ja muinakin väreinä, mutta koska omistan jo perus mustat tennarit ja glitteriähän ei koskaan voi olla liikaa niin päädyin näihin kimalteleviin versioihin.Pienemmän ankan ostin itse ja isomman sain kummitädiltäni. Tuo vartija-ankka on aivan avokkini näköinen ja tästä syystä se asustaakin nyt meidän olohuoneen hyllyllä :D Monet avokkini tuntevat ja avokki itse ovat saaneet hyvin leveät hymyt naamalleen kun ovat nähneet tämän ankan. Yhdennäköisyys on huomattava!


Reissuni päättyi parin päivän vierailuun kummieni luona, jossa kävin hieman sutimassa maalia seinään. Serkkupoika halusi erään hahmon huoneensa seinälle ja minun tehtäväksi jäi toteuttaa se. Ei muuten mitään helppoa tuo lattianrajaan maalaaminen kun saa mahallaan yrittää sutia oikeanlaista viivaa seinään. Oli hitusen paineita muutenkin tuon onnistumisen kanssa, mutta ilmeisestikin tyytyväisiä oltiin. Tässä kuvassa tuo seinään maalattava kuva on aivan alkuvaiheissa ja siinä on vasta teipit ja ensimmäinen kerros pohjaväriä paikallaan, mutta tunnistatteko, minkä hahmon poika seinälleen halusi?

Reissu oli kaikenkaikkiaan aivan mahtava, vaikkakin uuvuttava. Ei tarvinnut lähteä Tamperetta kauemmas kesäreissulle sillä tuossa oli tapahtumaa aivan tarpeeksi. Nyt hyvin väsynyt minä lähtee vielä käymään hoito-koiruuden kanssa pihalla ja sen jälkeen ryömin peiton alle, sammun kuin saunalyhty ja uinun onnellisena aamun asti. Kiitos ja kumarrus jos/kun jaksoitte koko postauksen loppuun asti  8)

Pitäisikö jatkossa tälläiset postaukset jakaa vaikka kahteen osaan?

2 kommenttia:

 1. Höhö, olisko hahmo R2-D2? ;D

  Ja musta tää postaus on parempi yhtenä pötkönä mutta se onkin mun mielipide.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No R2-D2:han se sielä nököttää :D Tytön huoneen seinältä löytyykin Hello Kitty, joka ei kuitenkaan ole minun tekemä.

   Itsellekin jotenkin helpompaa tehdä yhtenä pötkönä. varmasti unohtaisi kokonaan aina toisen postauksen jos tekisin kahdessa osassa :D

   Poista