maanantai 21. lokakuuta 2013

Seikkailua ja shoppailua

Hoihoi! Pientä blogi hiljaisuutta ollut havaittavissa jälleen viime aikoina. Muuttoa on viimeistelty ja reissussakin kerkesin käydä. Tämä on myös viimeinen vapaa iltani ennen uuden koulun alkua eli jännän äärellä ollaan taas.

Pyörähdin taas naapurimaamme, ruotsin puolella. Perinteiset kuninkaan linna ja Vasa-laiva tuli jälleen kerran todettua ja vesimuseossa käytiin tuijottamassa ISOJA, pelottavia kaloja. Vasa-laiva oli yhtä vaikuttava ja karmiva kuin ennenkin ja kuninkaan linnassa tuntui olevan vähemmän kierreltäviä paikkoja kuin viime käynnillä. Koko reissun ajan oli kylmä keli, vaikka aurinkokin paistoi. Pukeutuminen oli enemmänkin mukavaa ja lämmintä, kuin näyttävää ja lapset kuului vakiovarustukseen.  Ensimmäinen kokonainen päivä Tukholman puolella menikin nähtävyyksiä kierrellessä.


Toisena päivänä kierreltiin vanhaa kaupunkia. Yleensä olen kierrellyt vain vanhassa kaupungissa vain sen kävelykadun läpi, jonka varrella kaikki liikkeet ovat, mutta tällä kertaa kierreltiin vähän laajemmin. Tokihan niitä pikku liikkeitä löytyy joka kulman takaa ja siinä kierrellessä taisin löytyy yhen uuden suosikin muiden suosikki liikkeideni joukkoon.


Vanha kaupunki on aivan upea paikka vanhoine rakennuksineen ja jos suomesta löytyisi jostain juuri samanlainen paikka muuttaisin sinne varmaankin heti. Tai ainakin haaveilisin muuttavani. Kiertelyn lomassa kerkesi vähän shoppaillakin ja taas on lapsi onnellinen. Laivalla tehdyt ostokset jätän esittelemättä, ne kun keskittyvät lähinnä juoma puoleen.

Ensimmäiset ostokseni tein vanhan kaupungin suosikki liikkeessäni: Science fiction bokhandheln. Varmaankin paikallisten nörttien taivas. Liikkeestä löytyy lautapelejä vaikka millä mitalla, kirjoja, sarjakuvia jne Kaikkia ihanuuksia ja tekisikin mieli ostaa vaikka mitä niin, että saa selkä vääränä raahata matkalaukkua mukanaan. Nihgtmare before christmas - monopoli huusi kyllä lujaa, että "ota minut mukaan", mutta olisi ollut vähän hankala kuljettaa. Harmi :((


Alice: madness returns - pelin suurena fanina olen himoinnut tätä kirjaa jo pitkään. Muutamaan kertaan olen jo meinannutkin tämän tilata, mutta tällä opuksella on hintaa ja pitkä toimitusaika. (liikkeestä riippuen) Suoraan liikkeestä tätä on vaikea löytää suomessa, ainakin mitä on kirjakauppojen myyjiä uskominen. Tämä oli liikkeen viimeinen.


Ajattelin ehkä repiä tästä jotain inspistä tulevien halloween pippaloiden asuuni.
Samasta liikkeestä mukaan lähti myös Victoria Francesin ensivuoden seinäkalenteri. Aivan mahtavat kuvat, paremmat kuin edellisessä kalenterissa.

Science fiction bokhandeln nettisivut: http://www.sfbok.se/


Uusi suosikki liikkeiden listalle ilmestyjä oli vahingossa löytynyt Comics heaven, eli sarjis liike, josta mukaan tarttui Godzilla ja Lenore-lehti. Yhteensä nämä kaksi maksoivat 25€ ja suomesta ei tuolla hintaa olisi saanut edes yksinään tuota Godzilla lehteä. Paitsi käytettynä, mutta nämä olivat uusia ja vielä muoveissa. Paljon muutakin teki mieli ottaa mukaan ja hetken jo harmittelin kun en ottanut, mutta onneksi on nettikauppa :3

Comics heaven netti sivut: http://www.comicsheaven.se/

Reissun loput ostokset painottui lähinnä juomapuoleen joten ne jätän esittelemättä. Esittelemättä jätän myös monet kuvat nähtävyyksistä, jotka on jo myös aika nähty. Monessakin blogissa varmasti. Yhteenvetona reissuta voin sanoa, että aivan mahtava reissu, vaikka kylmä oli koko ajan ja lapaset kuului joka päivän vakiovarustukseen.

Tähän loppui mun kesän alusta asti jatkunut lomailu, toisin sanoin työttömyys ja huomenna koittaa paluu arkeen. Jännän äärellä ollaan, että kuinka kauan kestää taas tottua siihen, että aamulla pitäisi oikeasti herätä ja lähteä tekemään jotain järkevää sen sijaan, että nukkuisi aamupäivään asti ja sitten koomaten kohti päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti