keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Candide ooppera

Heipparallaa vaan kaikille! Viikko sitten tein jotain, mitä en ihan heti olisi kuvitellut tekeväni. On asioita, jotka vaan pitää kerran elämässään kokea. Näitä asioita ovat mm. ooppera ja baletti. Ja vaikka nämä onkin, ainakin minulle, semmoisia "täytyy kokea kerran elämässään"   ei silti ole käynyt mielessäkään tehdä mitään sen eteen että nämä asiat kokisi, mutta kuitenkin viikko sitten se tapahtui ja löysin itseni katsomasta oopperaa!

Loppu syksystä mainitsin erään postauksen yhteydessä, että aloitin työharjoittelun Vaasan kaupunginteatterille. Olin mukana tekemässä kahta eri näytelmää ja toinen niistä oli perjantaina 9.1. ensi-iltansa saanut ooppera, Candide. Olin mukana tekemässä tätä, joten sain liput näytökseen ja jännän äärellä oltiin :D Itsellä ei ollut mitään käsitystä siitä, mistä tämä ooppera kertoo eikä osannut odottaa yhtään mitään.Olin niin hämmentynyt, etten pysynyt mukana tarinassa, mutta näytös oli kuitenkin vauhdikas ja hauska, joten kyllästymään ei päässyt. Teatterin sivuilla Candidesta sanotaan näin:

" Teos on tulvillaan iloa surua, huumoria ja suurta intohimoa. Se kertoo hyväuskoisen nuorukaisen Candiden  (Ville Salonen) ja hänen rakastettunsa, linnanneito Cunegonden (Mia Heikkinen) seikkailuntäyteisestä elämästä. Candiden vanha opettaja, filosofi Pangloss (Mika Nikander) on kasvattanut nuoret uskomaan, että kaikella elämässä on merkityksensä ja että maailma on hyvä. Sodan syttyessä nuoret kuitenkin kadottavat toisensa ja Candide lähtee vaaralliselle matkalle etsimään rakastettuaan."

Lievä vaatekriisi iski päälle hetki ennen lähtöä. Ehkäpä oopperaan ei marssita kulahtaneessa bändipaidassa ja maastohousuissa, mutta toisaalta ei tehnyt mieli pukeutua mitenkään liian hienosti. Siistit vaatteet päälle ja pitkästä aikaa korkokengät jalkaan ja pihalle liukastelemaan niinkuin bambi lammen jäällä.

Vaikka kokemus olikin kaikinpuolin mukava niin oli se myös hyvin hämmentävä, mutta näin viikon jälkeen alkaa pikku hiljaa toipua siitä pahimmasta hämmennyksestä. Katotaan jos juhannukseen mennessä olisi täysin toipunut tästä. Ehkä vähän liian hienoa kuitenkin mulle tämmöiset oopperat :D

Onko kukaan muu käynyt tai ajatellut joskus käyvänsä oopperassa?

4 kommenttia:

 1. Minä oon käynyt oopperassa ja katsomassa operetteja. Ensimmäinen ooppera, jossa kävin oli vissiin vuonna 2011 ja kyseessä oli Taikahuilu. :) Oikeastaan Taikahuilu on ehkä helpoin ooppera tutustua tuohon osa-alueeseen musiikin saralla.

  Tällä hetkellä mua houkuttaisi nähdä Straussin Lepakko, mikä pyörii tällä hetkellä Kansallisoopperassa. Lisäksi Carmen olisi viimein hieno nähdä. Tampereen Oopperassa alkaa taasen Nabucco (Verdi), mutta siitä nyt en oo ihan varma. Toisaalta houkuttaisi vietävästi mennä katsomaan. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Taikahuilu olisi kyllä ihan mielenkiintoista nähdä :)

   Poista
 2. Minä haluaisin käydä ihan Savonlinnan oopperajuhlilla, koska kuitenkin asun täällä ja kaupunkiin pääsisi kävellen :D Linnassa on sitä paitsi kivaa katsoa esityksiä, on muuta katsottu paitsi oopperaa.
  Baletissa kävin venäjällä, siinä itseasiassa taisi olla oopperaa mukana. Esitys oli Prinsessa Luna, mutta tietenkin venäjäksi niin sitä sitten melkein ymmärsi. Alkukin meni taidokkaasti ohi, koska sivuparvelta ei nähnyt mitään. Sittemmin päästiin paremmille paikoille ja kyllähän sitä ihan mukavasti istui kahden venäläisen tuntemattoman välissä yksin kun muut istuivat toisaalla porukassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Baletti täytyy kokea seuraavaksi, mutta siihen voikin mennä pitkän aikaa ennenkuin uskaltaudun sitä katsomaan :D oli sen verran toipumista jo oopperasta

   Poista