tiistai 3. maaliskuuta 2015

Alive or just breathing?

En aio muuttaa blogiani miksikään masennusblogiksi, enkä myöskään aio rueta aiheesta sen enempää luennoimaan tai saarnaamaan, mutta nyt on pakko kuitenkin sano jotain aiheeseen liittyen.

On varmaan sanomattakin selvää, että olo on lähes kaiken aikaa hirveä, päässä vilisee aivan älyttömästi ajatuksia, oli sitten seurassa tai yksin. Harvemmin kuitenkaan alan seurassa näitä ajatuksia kenellekään jakamaan, joten ihmiset ympärillä ei huomaa sitä pahaa oloa. Välillä ihmiset möläyttelee asioita, jotka tekee todella kipeää. En näytä masennustani, joten ihmiset unohtavat, että minulla mitään sellaista onkaan ja saattavat alkaa heittää esimerkiksi kaikenlaista masennus-läppää, vaikka seison ihan vieressä. Pahaa tekee. En kuitenkaan pysty sanoa näille ihmisille tästä mitään En pysty huomauttaa, että hei, nyt ei tuntunu hyvältä.

Ainut asia, josta nyt tahdon vähän älähtää, on se kuinka ihmiset käyttävät väärin masennus-sanaa.


Vaikka kärsinkin vakavasta masennuksesta ja mieli on synkkä, en ole kertaakaan sanonut, että "kylläpä masentaa".  Jos joku huomaa, että minulla on vähän mieli maassa ja kysyy onko kaikki ok, vastaus on yleensä "joo, ei hätää, väsyttää vaan". Joskus on jopa kysytty, että "Masentaako?" Kysymys tuntui hassulta, mutta tähänkin vastaus oli vain, että väsyttää.

Olen kuitenkin huomannut useammankin kerran, että ihmiset, jotka eivät kärsi masennuksesta sanovat mielen ollessa maassa, että heitä masentaa. "Tänään on huono päivä, mua vähän masentaa". Tällöin tekisi mieli älähtää, että he eivät edes tahtoisi tietää, mitä se on kun oikeasti masentaa. Masennus on niin paljon muutakin kuin vain paha mieli. Mutta tätä käytetään paljon, että kun on huono päivä niin silloin sanotaan, että masentaa.Vaikka mieli tekisikin ympäröiville ihmisille tästä asiasta huomauttaa, en pysty. En vain yksinkertaisesti pysty.

Inhottavaa on myös se, kun tulee paha mieli siitä kun yrittää tehdä jotain ja epäonnistuu. Tällöin kuulee usein sanottavan "älä nyt vaivu masennukseen tuon takia".... Ei näin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti