maanantai 27. huhtikuuta 2015

Huhtikuun huiput

Huhtikuu lähenee loppuaan ja nyt onki hyvä hetki vähän listata huhtikuun parhaita paloja ja huippulöytöjä! En löydä mitään hyviä, itselleni uusia bändejä kovinkaan helposti tai yleensäkään löydä mitään muutakaan uutta ja kiinnostavaa, mutta tämä kuu oli poikkeus siinä suhteessa, sillä löysin parikin uutta hyvää bändiä ja muuta kivaa.Alotetaan nyt vaikka siitä, että se Finntrollin keikka, jota jo hehkutin, oli ehdottomasti yksi huhtikuun huippuhetkistä ja tätä hihkutaan vielä pitkään. Kyllä mä vielä tommoset korvat hankinTälle viikonlopullekin mahtui yksi keikka. Nimittäin Apina ja Wöyh! saapuivat Rytmikorjaamolle. Apinaa olin kuullut muutaman satunnaisen biisin eli aika uusi tuttavuus minulle, mutta jätkät veti loistavan keikan ja biisitkin yllätti. Ei huono ollenkaan. Ei muutakun vinkuman settilistaa ja nimmareita.

 Wöyh! oli pääesiintyjä ja nämäkin jätkät veti aivan loistavan keikan! Meno oli huikea ja kaikilla tuntui olevan hauskaa. Vanhempi Hyyrynen sattuu olemaan YUP:n kitaristi (joskin bändi on ollut vuodesta 2009 määrittelemättömän pitkällä tauolla) ja koska olen kuunnellut bändiä ihan valehtelematta koko ikäni oli pakko saada nimmari YUP:n julisteeseen. Tuo juliste on 18 vuotta vanha keikka juliste, jonka vanhempani ovat napanneet mukaan kyseisen bändin keikalta. Kyllä, olen perinyt loistavan musiikkimakuni vanhemmiltani. Tämänkin jälkeen olin aivan täpinässä ja täpisin koko kotimatkan. Tavoitteena on kerätä kaikki YUP:n jäsenten nimmarit tuohon julisteeseen, toki tässä operaatiossa voi vierähtää tovi.Yksi uusi huippulöytö on Kaapuveikko ja Kaapuveikkoa piirtävä Juha Vuorma. Vuorma on aivan mielettömän hyvä taiteilija.  Mies on mm. kuvittanut paljon levyn kansia. Esim. Kalmahille mies on taiteillut. Upeita töitä! Törmäsin miehen töihin kun etsin Kirkonpolttajatar ja muita kertomuksia - sarjakuvanovellia ja törmäsin samalla miehen Kaapuveikkoon. Suosittelen kyllä kaikille :D

"Kaapuveikko on vanhassa kuivuneessa kaivossa kissan ja pääkallon kanssa asustava metsätonttupandakarhu. Kaapuveikko elelee yleensä hissukseen kaivossaan, mutta mörisee ja öyhää tilanteen vaatiessa - hänen omintakeinen ajatusmaailmansa on näet hyvin usein törmäyskurssilla ympäröivän elämänmenon ja byrokratian kanssa."Bändi löydöt on aika black metal painotteisia, mutta aivan huippuja. Toinen löytyi vahingossa ja toinen kaverin kautta..vahingossa.Ghost Bath  julkaisi huhtikuun alussa uuden, Moonlover albuminsa. Olen kerennyt kuunnella levyn jo moneen moneen kertaan, kuten myös naapurit, mutten vaan kyllästy tähän. Levy on mielettömän hyvä ja kunhan talous sen salliin niin naputtelen levyn tilaukseen. Bändi on ilmeisesti vielä aika tuntematon.Forgotten Tomb on toinen bändilöydös ja erityisesti  .. And Don't Deliver Us From Evil-albumi on ollut kovassa kulutuksessa. Tämäkin lähtee vielä tilaukseen. Paljon hienompaa omistaa levyt ihan fyysisesti kuin vain kuunnella niitä Spotifysta tai youtubesta.Ja tietenkin yksi huippuhetkistä oli se kun tunsin ensimmäistä kertaa pariin vuoteen olevani oma itseni En edelleenkään ole lähellekään täysin oma itseni, mutta aina välillä se oikea minä on alkanut nostaa pörröistä, violettia päätään. Tämä näkyy niin pukeutumisessa, musiikissa ja kuin myös tekemisissä ja sanomisissa. Esimerkiksi nämä uudet musiikki löydöt ovat sellaisia, joista olisin varmasti pitänyt myös pari vuotta sitten, mutta jotka syystä tai toisesta olisi kuitenkin jääneet kuuntelematta. Ehkä eniten ympäristön arvostelun vuoksi.

Se oli sellainen huhtikuu, mielenkiinnolla odottaen mitä toukokuu keksii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti