perjantai 31. heinäkuuta 2015

Les Triplettes de Belleville

Viimeisiä lomapäiviä viedään ja meikäläinen onnistui hankkimaan itelleen kunnon kesäflunssan. 2 viikkoa on saanut yskiä ja kärsiä armottomasta kurkkukivusta ja päänsärystä. Minä joka en muista olleeni koskaan kipeä kesäisin. Kipeänä ollaan kerran vuodessa. Toisaalta odotan koulujen jatkumista innolla ja toisaalta kauhulla. Ahdistaa jo valmiiksi ja tiedän että tästä vuodesta tulee henkisesti rankka.

Postaustahti on ollut vähän onneton näin kesällä. Aikaa olisi varmasti ollut, mutta ei ole vaan huvittanut, vaikka muutama postausidea on takaraivossa jo pidempään pyörinyt. Täytyy koittaa vähän parantaa tahtia. Minä harvemmin hehkutan mitään leffoja, mutta nyt on kyllä pakko. Heinäkuun alussa tv:ssä näytettiin sellainen animaatioleffa kuin Bellevillen kolmoset (Les triplettes de Belleville). Vähän jäi ristiriitaiset fiilikset tästä leffasta, enkä ole itsekkään aivan varma, että mitä mieltä siitä leffasta olen. Samaan aikaan piristävän erilainen, outo, ajoittain hauska, sisältää mummoenergiaa ja jotenkin tosi ahdistava. Ja silti hyvä. Enkä ilmeisesti ole ainut, jonka mielestä tämä leffa on ahdistava, vaikka siinä ei oikeastaan ole mitään pelottavaa tai ahdistavaa. Leffassa on todella vähän vuoropuhelua ja tarina rankentuu hahmojen toiminnan ja pantomiimikohtausten varaan. Hämmennyin siitä kuinka vähän vuoropuhelua leffassa oli. Nyt alkaa vain armoton metsästäminen, että saisin tämän leffan lisäksi leffahyllyyni.


"Ranskalainen Sylvain Chomet teki läpimurtonsa omalaatuisella, paikoin surrealistisella animaatioelokuvalla Bellevillen kolmoset. Se kertoo Champion-nimisestä orpopojasta, joka isoäitinsä huomissa kasvaa huippupyöräilijäksi.
Ranskan ympäriajon aikana gangsterit kidnappaavat Championin ja vievät tämän Amerikkaan, Bellevillen miljoonakaupunkiin. Isoäiti lähtee pelastamaan pojanpoikaansa koiran kanssa ja saa avukseen kuuluisat laulajasiskokset, Bellevillen kolmoset."

Sattuiko kukaan muu katsomaan tai onko joku jo aikaisemmin nähnyt Bellevillen kolmoset? 

2 kommenttia: