sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Älytön puhelin

Pakko vähän pölistä semmoisesta aiheesta kuin ihmiset ja niiden puhelin riippuvuus. Varsinkin koululla tämä ilmiö näkyy selvästi joka puolella. On jäätävää huomata kuinka tauoilla kaikki saattavat kyllä olla samassa paikassa. Samassa huoneessa löhöämässä, mutta kaikki vain istuu hiljaa ja räpeltää sen puhelimensa kanssa.  Jos joku sattuukin sanomaan jotain niin siihen ei kerkeä kunnolla keskittyä kun on liian kiire sen älyluurinsa kanssa. Parhaita taukoja onkin ne kun on ihan oikea keskustelu käynnissä, sama se mistä asiasta ja oli siinä järkeä tai ei, mutta kun pystyy unohtaa sen puhelimensa ja keskittyä ihmisiin.Tätä kuvaa ei tarvinnut edes lavastaa, vaan tämä tapahtui ihan oikeasti.

Ja kyllä. Olen itsekin riippuvainen puhelimestani. Se on jo melkein kasvanut osaksi kättäni ja olo on kuin autiolla saarella jos akku on loppu tai puhelin on hukassa tai se ei muuten vaan ole siinä heti käden ulottuvilla. Ärsyttävää. Mutta onhan se nyt kätevää kun pystyt kuunnella musiikkia spotifysta ja roikkua netissä milloin huvittaa. Kamera on aina saatavilla. Kavereiden ja perheen kesken käydyt whatsapp keskustelut on ihan huippuja ja aina löytyy toinen toistaan parempia memejä, joita lähetellään ees taas kaikille. Hulluinta on se kun alkaa viestitellä sen kaverin kanssa, joka istuu aivan vieressä.  Olen kuitenkin tippunut jo ajat sitten kärryiltä kaikkien näiden uusien sovellusten kanssa, kuten vaikka snapchat.  Niinmikäolijahäh?
Vielä hullumpaa on pikkulapset älypuhelimineen. Olen paasannut pikkulapsista ja elektroniikasta aikaisemminkin, mutta kun se jaksaa aina vaan hämmästyttää kuinka pienillä lapsilla jo on älypuhelimia ja tabletteja. Pakko saada koko ajan pelata jotain. Enää ei keksitä itse tekemistä ja valitetaan kun on tylsää. Mutta alan eksyä aiheesta. Pointti oli, että on ärsyttävää olla näin riippuvainen tuosta pienestä keksinnöstä. Välillä tuntuu, että menee paljon hyviä juttuja  ja asioita ohi ihan vaan sen takia kun oli liian kiire räpeltää puhelimen kanssa.2 kommenttia:

  1. Hahaa, tuo viimeinen kuva on kyllä aika osuva! :D

    VastaaPoista
  2. Olen samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa, että tosiaan zombiapokalypsi :D Vasta tänään järkytyin kun kymmenvuotiaat puhu iPhonen ominaisuuksista koulun leikkialueella. Osa leikki, mutta yksi tuijotteli puhelintaan, söi sipsejä ja kyseli asioita ja kirosi v*ttua sun muuta rumaa :/ Ilkeää, koska tiesin kyseisen lapsen 7 vuotta sitten, jolloin oli oikea enkeli.

    VastaaPoista