perjantai 18. joulukuuta 2015

Joulun odotusta

Olen ollut ennen jouluihminen, joka odotti joulua kuin kuuta nousevaa, mutta vuosi sitten en odottanut joulua. Vihasin sitä yli kaiken. Samoin uusi vuosi. Tänä vuonna kuitenkin odotan joulua vähän. Se vain tulee liian nopeasti ja tuntuu, että tulee vain kiire hoitaa kaikki asiat. En ole enää mikään jouluintoilija, mutta pistin asuntoa kuitenkin vähän joulu kuntoon.En hirveästi lämpene perinteisille joulukoristeille ja jouluväreille, kuten punainen ja vihreä. En halua niitä omaan kotiini. Itselläni tämän joulun värit ovat  musta, valkoinen, hempeä vaaleanpunainen ja hopea. Yllätin jopa itseni kun kaupassa huomasin lämpeneväni hempeän vaaleanpunaisille kuusen koristeille. En ole laittanut esille edes mitään jouluvaloja. Olohuoneen hyllyssä on toki koristeena maljakkoon tungetut valot, mutta ne ovat esillä ympäri vuoden. En myöskään piittaa perinteisistä joulukukista kuten joulutähti, hyasintti ja amaryllis. Omat suosikki joulukukkani ovat tulilatva ja mehitähti, jotka lähes poikkeuksetta on kuorrutettu glitterillä. Tänä vuonna kukkien joukkoon ilmestyi myös orkidea.

En jaksa kuunnella perinteisiä joululauluja, mutta raskasta joulua ja raskaampaa joulua kulutetaan kyllä loppuun. Samoin kuin Timo Rautiaisen, Jarkko Martikaisen, Ismo Alangon ja Toni Virtasen versio Tiernapojista on kovassa kulutuksessa.


Joululahjat hankin vain lähimmille ihmisille. Osa on tehty itse, osa on ostettu. Odotan, että saan antaa lahjat saajilleen, mutta itse lahjojen saaminen on todella ahdistavaa. Varsinkin jos lahjat avataan niin, että joku katsoo. Siinä alkaa jo iskeä pieni paniikki päälle. En oikein osaa selittää miksi näin käy, mutta siitä tilanteesta on tullut minulle todella ahdistava. Jännän äärellä kuitenkin ollaan ja odotellaan mitä tämä joulu ja uusi vuosi tuo tullessaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti