lauantai 29. lokakuuta 2016

Waasa gothic

Nöyrin anteeksipyyntö jo etukäteen huonosta kuvanlaadusta. Näillä mennään.Viime torstaina eli 27.10. oli Waasa Gothic-musiikkitapahtuma, jossa yhdistyivät paikalliset aavetarinat ja musiikkina klassisen orkesterikirjallisuuden kauhistuttavimmat teokset. Tapahtuman kertojana toimi Tiina Hautala, joka on kerännyt ja kirjoittanut aavetarinoita ja hänen tuotantoa ovat mm. Aaveiden Pohjanmaa ja Aaveiden kaupunki. Itse olen lukenut Aaveiden Pohjanmaan ja aaveiden kaupunki odottaa yöpöydällä. 

Tapahtumassa kerrotut aavetarinat sijoittuivat pääosin Vaasaan ja sen tunnettuihin rakennuksiin. Osa tarinoista oli jo ennestään tuttuja, mutta oli hauska kuulla niistä lisää . Mm. tarinat Käsityötalo Loftetin kummittelusta olivat tuttuja. Loftetissa olisi joskus mukava pyörähtää kahvilla taikka lounaalla.
Loistava tilaisuus pukeutua näyttävästi ja kaivaa kaapista se muhkein tylliunelma
Musiikista vastasi kapellimestari James Lowe ja Vaasan kaupunginorkesteri. Tapahtumassa kuultiin niin Mozartia kuin myös tuttua leffamusiikkia Psykosta. Erityisesti psykon kuuleminen livenä orkesterin soittamana oli aika mieleenpainuva kokemus. Myös kapellimestarien liikkeiden seuraaminen on aina hyvin viihdyttävää. He näyttävät aina välillä siltä, että ovat juuri repeämässä kaikista henkseleistään kun viuhtovat hullunlailla joka suuntaan. 
Tapahtuma paikkana oli vaasan kaupungintalo. En ollut ennen tuolla käynyt, vaikka itse kaupunki on tuttu, siellä tulee todella paljon käytyä ja sieltä olen myös aivan alkujaan lähtöisin. Rakennus oli sisältä todella upea. Hami, että tapahtuma oli sen verran myöhään illalla, että oli hämärää niin ulkona kuin sisälläkin ja kuvien laatu on huono kun en alkanut kunnon kameraa mukana kantamaan. Tapahtuma oli mieleenpainuva ja erilainen. Ajankohtakin oli valittu hyvin sillä sehän oli juuri halloween alla. Mahtava kokemus ja tällaisia saisi olla enemmänkin! Kotiin lähtiessä käteen jäi vielä juurikin tuo Aaveiden kaupunki - Kummitustarinoita Vaasasta ja jos jotakuta alkoi kiinnostaa Vaasan ja Pohjanmaan aavetarinat niin omansa voi tilata suoraan täältä -> Haamu Kustannus

2 kommenttia:

  1. Todella mielenkiintoisen kuuloista, niin tuo tapahtuma kuin kirjatkin! Pitänee noihin kirjoihin joskus tutustua :)

    VastaaPoista