lauantai 27. tammikuuta 2018

Wild purple

Julkaisin tämän postauksen alunperin vuosi sitten, mutta julkaisen sen nyt uudestaan, sillä tästä kysellään edelleen paljon ja tämä on yksi blogini luetuimmista postauksista.


Meikäläisellä on ollut violetit hiukset yhteen menoon nyt kuusi vuotta ja tämä tuntuu todellakin omalta, enkä aio vieläkään vaihtaa väriä. Kuitenkin aina silloin tällöin tulee tuntemattomiakin ihmisiä kyselemään millä värjään hiukset, miten saan sen pysymään jne, joten tässä postauksessa esittelen värit, joita käytän ja kerron miten ylläpidän väriä. Kuudessa vuodessa on kerennyt kokeilla vaikka minkä merkkisiä hiusvärejä, mutta monien kokeilujen jälkeen olen löytänyt suosikkini, jota olen käyttänyt nyt useamman vuoden.


Aloitetaan vaalentamisesta. Vaalennan tyvikasvun aina Biozel classic Rial vaalennusvoiteella. Tämä on ehkä yksi halvimmista vaalennusaineista ja se vaalentaa vain 2-3 astetta, joten se on myös hellävarainen. Itselläni on todella vaaleat hiukset luonnostaan, joten en tarvitse mitään tujua vaalennusta ja riittää kun hius on vain käsiteltyä. Terveeseen hiukseen shokkiväri ei tartu. 


Hiusten värjäämiseen käytän Crestol Fantasy Color Gloss shokkivärejä. Minun hiusten värjäämiseen menee kaksi purkkia väriä. Sopivan sävyn saamiseksi sekoitan kahta eri sävyä; Absolut violetia ja Wild purplea. Absolut violet yksinään on liian sininen, eikä sävystä tunnu tulevan tasaista ja Wild purple yksinään on liian punainen. Yhdistettynä näistä tulee itselleni mieleisin sävy, joka myös pysyy hyvänä. Nämä värit ovat vähän kalliimpia kuin muut, mutta nämä todellakin ainakin minun päässäni pysyvät pisimpään hyvänä, eikä tämä väri tartu ihoon kun sitä pesee pois. Jos en väärin muista niin tämän värin hinta on noin 14€ / purkki. Hinta vaihtelee vähän eri paikoissa. Jostain voi saada halvemmallakin. 


Noin 2-3 viikkoa värjäämisen jälkeen väri alkaa olla sen verran kulunut, että on aika vähän korjailla sitä. Korjaamiseen olen käyttänyt aina KC professionalin color maskia sävyssä plum. Tämä on vähän punaisempi sävy kuin se sävy, jolla värjään hiukset, mutta se ei haittaa. Joskus sekoitan mukaan vähän hiusväriä. Tämä purkki riittää yllättävän pitkään, vaikka minullakin on pitkät ja paksut hiukset ja tämä todellakin tarttuu hyvin hiuksiin, vaikka vaikutusaika on lyhyt. Olen kokeillut muitakin värimaskeja, mutta ne eivät tuntuneet tarttuvat hiuksiin sitten millään.

Tässä oli kaikki tuotteet, joita käytän hiusteni värjäämiseen ja värin ylläpitoon.

4 kommenttia:

 1. Kun itellä oli violetit hiukset, huomasin myös että Directionsin Plum pysyy hyvin päässä ja samoin Cerise, joka on tosin pinkki, mutta kesti sekin. Muut heidän väreistään eivät olleet kovin hyviä vaan liukenivat vauhdilla viemäriin. Tuo Color Mask oli täälläkin tosi rittoisa, on vielö kaksi tuubia turhaan viemässä tilaa kun en enää shokkivärjää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytin myös aika pitkään juuri tuota Directionsin Plum väriä, mutta se ei pysynyt itselläni päässä kovin hyvin ja välillä se haalistui todella nopeasti siniseksi.

   Poista
 2. Sinulla on tosiaan kyllä aivan mahtavan väriset hiukset! Minulla taas nuo Crestolin värit eivät ole juurikaan pysyneet, mutta Directions kyllä :D Täytyy ensi kerralla testata tuota Biozellin vaalennusvoidetta. Oma väri kun on todella vaalea ja tuo olisi täydellisesti omaan opiskelijabudjettiin sopiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen todellakin tuota vaalennusvoidetta kun se on hellävarainen ja halpa. Muistaakseni 6e luokkaa tuo paketti :)

   Poista