maanantai 6. marraskuuta 2017

Levymessut ja musiikin suurkuluttaja

Kävin viikonloppuna Seinäjoella levymessuilla. Innostus on suuri kun pääsee selaamaan levylaatikoita ja tutkimaan löytyisikö joukosta jotain todellisia helmiä. Harmikseni tämmöiselle synkistelijälle tarjonta oli vähän köyhää, varsinkin kun kaikki löytämäni helmet löytyi jo omastakin hyllystä, mutta ihan tyhjin käsin messuilta ei kuitenkaan tarvinnut lähteä.Musiikki on aina ollut ja tulee aina olemaan suuressa roolissa omassa elämässäni. Jos mikään muu ei toimi niin viimeistään se suosikki bändin levyjen luukuttaminen ja parhaimpiinsa tälläytyminen saa olon viimein tuntumaan omalta itseltäni.

Kuuntelen musiikkia paljon Spotifysta, koska onhan se nyt helppoa ja kätevää varsinkin bussissa ja iltalenkillä, mutta siinä ei silti ole sitä samaa fiilistä kuin silloin kun kuuntelee cd:tä, LP:tä tai c-kasettia. Näissä kaikissa on se oma tunnelmansa. Edelleenkään päivääni ei kuulu montaakaan täysin hiljaista hetkeä. Taustalla soi aina jotakin. Jos ei mitään levyä tai soittolistaa niin vähintäänkin radio soi taustalla.


Musiikki vaikuttaa muutenkin todella paljon fiilikseen. Kuuntelen edelleen joitain samoja satunnaisia biisejä, joita olen kuunnellut teiniajoista lähtien. Nuo biisit aiheuttavat usein monenlaisia tunteita. Samaan aikaan ne muistuttavat siitä teiniajasta ja siitä fiiliksestä joka silloin oli ja toisaalta ne saavat minut tuntemaanolevani jälleen se oma itseni, joka olin silloin. Ne ovat nostalgisia ja ne ovat haikeita.

Jotkut biisit ovat sellaisia, joista tulee välittömästi sellainen fiilis, että pystyn mihin vain ja mikään ei voi minua pysäyttää. Jotkut taas saavat olon vain haikeaksi ja toisista tulee vaan todella hyvä fiilis. Välillä kohdalle osuu jopa niin hyviä biisejä, että kaikki iho menee kananlihalle ja melkein tulee tippa linssiin.

Minkälaisia musiikin kuuntelijoita te olette?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti