keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Joulufiilis hukassa

Olen sisimmiltäni jouluihminen, mutta masennus toi mukana oireen, jonka takia olen vihannut joulua monena viime vuonna. Olen ollut vihainen ja ahdistunut aina kun on ollut jokin tällainen isompi juhla tai aika, jolloin pitäisi olla iloinen ja hyvä mieli. Joulu on tuntunut kaikkein pahimmalta ja sitä olen vihannut eniten.


Ei tullut joulufiilistä edes perinteisestä pipareiden leipomisesta ja kiroilusta, vaikka olenkin näistä aika ylpeä

Olen myös ollut jouluisin ja erityisesti jouluaattoisin todella vihainen ja ahdistunut. Viime vuonna tämä alkoi jo hieman helpottaa ja sain kaivettua esiin jo hieman joulumieltäkin jostain. Tänä vuonna olin jo hetken innoissani joulun tulosta, mutta kaikki joulufiilis katosi kuin tuhka tuuleen. Joulukuu on jo pitkällä menossa, eikä silti tunnu yhtään siltä, että joulu olisi tulossa. Ainut asia, jota joulussa odotan on siihen liitetty ajatus rauhasta ja lämmöstä. Vuosi on ollut raskas ja täynnä kaikkea uutta ja suurta ja joulu merkitsee myös sitä, että vuosi on pian ohi ja saa nollata päänsä kuluneesta vuodesta. Olen kuitenkin huomannut olevani tänäkin vuonna lähinnä vain sitä ärtyneempi, mitä pidemmällä joulukuuta mennään.


Joululahjojen saaminen tuottaa edelleen suurta ahdista jos paikalla on ihmisiä näkemässä lahjojen avaamisen. Se huomien määrä, mikä itseeni silloin kohdistuu on minulle aivan liikaa kun kaikki tahtovat nähdä reaktioni kun avaan pakettini. Vaikka joulufiilis onkin täysin hukassa niin olen silti ostanut jo ihmisten joululahjat valmiiksi ja odotan, että saan antaa ne saajilleen. Lahjojen antaminen ja joulun rauha on se mitä odotan.


"Hei mitä nää on ja onko mullekin tämmönen?"

2 kommenttia:

  1. Voi vitsi miten söpöjä pipareita! Itse tein tänä vuonna lepakon mallisia :) Varmasti kurjaa tuo jouluahdistus. Yritä vaan muistaa, että joulu saa olla jokaiselle omanlaisensa. Eikä sitä kannata ottaa mitenkään suorittamisen kannalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos^^ Onhan se kurjaa kun kuitenkin on ennen aina odottanut joulua innolla, mutta jospa tämä tästä vielä joskus helpottaisi

      Poista