maanantai 18. joulukuuta 2017

Tuunatut jouluherkut

Vaikka joulufiilis onkin täysin hukassa niin on lähestyvä joulu silti hyvä syy syödä jouluherkkuja. Kuten vaikka kilotolkulla suklaata, joulutorttuja jne.. Tämä oli viimeinen epätoivoinen yritys saavuttaa edes jonkunlainen joulufiilis. Eli ei muuta kuin Timo Rautiaisen ja Trio Niskalaukauksen Tiernapojat taustalle soimaan ja suunta kohti keittiötä.


 Joulutorttuja tulee aina syötyä siitäkin huolimatta, etten ole mikään luumuhillon suurin ystävä. Tänä vuonna päätinkin vähän tuunata joulutorttuja silläkin uhalla, että niistä tulee niin hyviä, että niitä on pakko lappaa naamariin kaksin käsin. Kokeilin korvata perinteisen luumuhillon nutellalla ja lopputulos on töydellinen. OMNOMNOM!!


Tämän jälkeen kokeilin jotain aivan uutta; suklaatoffee-popcorneja. Nämäkin maistuvat todella hyvältä ja ovat helppoja tehdä. Näitä voisi tehdä myös joululahjaksi. Ohjeen löysin Kinuskikissalta ja helpotin sitä vielä aavistuksen itse popcornien valmistuksen osalta. Ohje menee näin:

1 ps popcornia

1 ps (220g) omar-karkkeja
1 dl kuohukermaa
200g maitosuklaata
50g voita (halutessaan tämän voi jättää pois. Itse jätin tämän pois toisesta erästä)

Tee popcornit valmiiksi mikrossa.

Mittaa kattilaan Omar-karkit ja kerma. Kuumenna lieden keskiteholla ja sekoittele, kunnes karkit ovat sulaneet ja seos on tasaista. Ota kattila liedeltä. Jos seos ehti kiehahtaa, jäähdyttele hetki. Lisää paloiteltu maitosuklaa ja voi. Siirrä takaisin liedelle alhaiselle lämmölle, kunnes suklaa sulaa ja seos on tasaista. Ota liedeltä ja jatka sekoittelua, kunnes sula rasva on sekoittunut muihin aineksiin.

Kaada suklaa-toffeeseos popcornien joukkoon. Sekoittele.

Annostele suklaapopcorneja kahden lusikan avulla muffinssivuokiin. Säilytä jääkaapissa.

Helppoa ja hyvää! Kertokaa jos kokeilitte.

2 kommenttia:

  1. Ihania herkkuja! Pitää laittaa tuo suklaatoffeepopparien resepti kyllä jonnekin muistiin! :)

    VastaaPoista